;

Ellenholm & Vadensjö

IP-nummer: 12-10528

Ellenholm & Vadensjö Jordbruks AB grundades i mitten av 1990 av Hans Gunnarsson och Lars Wall Persson. Innan de startade, hade de båda generationsodlarna egna företag. Efter några år av samarbete med maskiner och odling av isbergssallad var det  bättre med ett gemensamt företag. Och, så var Ellenholm & Vadensjö igång. 
Idag drivs företaget av Lars och Hans son Erik Gunnarsson. De erbjuder hållbar svensk odling. Alltid med miljö, kvalitet och smak i fokus. Under åren har bolaget växt på alla sätt. Från början odlades ca 150 hektar och idag drivs närmare 2000 hektar.

Idag är företaget aktivt och tillsammans driver de både ett effektivt lantbruk, utvecklande bär-, och grönsaksodling samt ett packeri. 

Ellenholm & Vadensjö har ett brett utbud av produkter. Utbudet är levande och ändras efter kunders önskemål. Under växtsäsongen styr de hela kedjan från liten planta till färdig produkt och under de kalla månader då den skånska myllan vilar importerar och packar de en del av produkterna på kunders önskemål. 
 

 

Ellenholm & Vadensjö
Kustvägen 146
261 75 ASMUNDTORP

Lars Wall Persson

Hos Ellenholm & Vadensjö odlas

Svenska blåbär som odlas från juni till augusti

Blåbär

Juni - Oktober

Skördearbetare skär dill för hand i fält

Dill

Maj - Oktober

Gräslök odlas i en tunnel

Gräslök

April - Oktober

Grönkål odlad av svenska odlare

Grönkål

Juni - Januari

Jordgubbar som odlas i Sverige

Jordgubbar

Maj - Oktober

Krondill

Juli - Augusti

Kruspersilja odlad i Sverige av Sydgrönt

Persilja

Juni - Oktober

Rödbetor odlas i Sverige från augusti till juli

Rödbetor

Augusti - Juli

Spetskål från Sydgrönt odlas i Sverige

Spetskål

Juni - December

Stjälkselleri odlas av Sydgrönt med start i juli till november

Stjälkselleri

Juni - November

Svartkål växer och odlas i Sverige

Svartkål

Juli - December

Hållbar odling

Ellenholm & Vadensjö bedriver ett ständigt utvecklingsarbete för att säkra och förlänga den svenska säsongen av deras produkter. Till exempel bär, som tidigare haft en kort säsong i Sverige, börjar Ellenholm & Vadensjö nu sin säsong med odling i tunnlar under tidig vår. Under sommaren flyttar den ut på friland, för sedan återgå till tunnlar under hösten. För att säkerställa smak och kvalité har Ellenholm & Vadensjö investerat i droppbevattning. Jordgubbsplantorna får då precis så mycket vatten som de behöver och inget vatten går till spillo. 
 

- Vi erbjuder hållbar svensk odling och ingår i SydGrönts organisation där vi tillsammans med andra odlare bygger en gemensam portfölj och erbjuder ett totalsortiment av svenska produkter till grossister och dagligvaruhandeln. Under sommarmånaderna odlar vi grönsakerna själva och under resten av året importerar vi och förädlar produkterna. Alltid med miljö, kvalitet och smak i fokus, säger Erik. 
 

 

 

 

 

Erik Gunnarsson

Svenska rödbetor i fokus

Rödbetan är en gammal kulturväxt som började odlas i medelhavsländerna för tusentals år sedan innan den spred sig till Sverige i början av 1600-talet. 

 

I Sverige säljer vi Rödbetor både med och utan blast. De allra första Primörrödbetorna skördas med blast i knippe under de första vår,- och sommarmånaderna och därefter sköras jordmogna Rödbetor från augusti och framåt. 
”Vanliga” rödbetor  ligger kvar och mognar i jorden och skördas när blasten vissnat, i Sverige från aug och fram till okt/nov. Därefter lagras rödbetorna för att säljas under hela vintern.

 

Klicka på bilden för att se en film när Ellenholm & Vadensjö skördar rödbetor!

 

Svenska rödbetor
BLI ODLARE

Upptäck alla fördelar med att jobba ihop

I SydGrönts organisation arbetar vi tillsammans med odlingsplanering och produktutveckling, försäljning och marknadsföring. Tillsammans bygger vi vår gemensamma portfölj och erbjuder ett totalsortiment av svenska produkter till grossister och dagligvaruhandeln.

Vi är också en EU-godkänd producentorganisation, vilket ger investeringsmöjligheter för våra medlemmar.