;

Svensk odling.

SydGrönt tillhör Sveriges främsta producentorganistationer av svenska frukter och grönsaker. Alltid med fokus på miljö och kvalitet. Alltid med en grön omtanke..

Svensk odling

Sverige har en lång odlingstradition och SydGrönt har medvetet satsat på ett jordbruk där vi tänker på miljö och hållbarhet.

Vi har ett bra klimat för odling och god tillgång till vatten. Sverige är ett långsträckt land och Skåne har nästan 100 dagar längre växtperiod än i norr. Och det är här, i södra Sverige, som du hittar våra medlemsodlare. 

 

Purjolöksfält

Konsumentmärkning

SydGrönt arbetar med oberoende märkningar för att konsumenten ska få vägledning i köpsituationen. Våra odlare är tredjepartscertifierade enligt IP-sigill Frukt och Grönt. Det innefattar bland annat egenkontroll, produktsäkerhet, vattenförbrukning och kontroll av växtföljd i odlingen. Svensk Sigill märkningen hittar du på våra etiketter och förpackningar. 

 

En annan välkänd symbol som du hittar på de flesta av våra frukt och grönsaksförpackningar är ”Från Sverige” märkningen, som visar att både odling, förädling och packning har gjorts i Sverige.  

13% av all vår odling är dessutom ekologisk och KRAV-märkt. 

 

Oberoende märkningar
BLI ODLARE

Upptäck alla fördelar med att jobba ihop

I SydGrönts organisation arbetar vi tillsammans med odlingsplanering och produktutveckling, försäljning och marknadsföring. Tillsammans bygger vi vår gemensamma portfölj och erbjuder ett totalsortiment av svenska produkter till grossister och dagligvaruhandeln.

Vi är också en EU-godkänd producentorganisation, vilket ger investeringsmöjligheter för våra medlemmar.