;

Svensk odling

Sverige har en lång odlingstradition och SydGrönt har medvetet satsat på ett jordbruk där vi tänker på miljö och hållbarhet.

Vi har ett bra klimat för odling och god tillgång till vatten. Sverige är ett långsträckt land och Skåne har nästan 100 dagar längre växtperiod än i norr. Och det är här, i södra Sverige, som du hittar våra medlemsodlare. 

 

Purjolöksfält

Odlingsområde

Våra bär, frukter och grönsaker växer på svenska gårdar i Skåne, Blekinge och Halland. Odlingen sker på friland eller i växthus, och försäljningen sker främst till den svensk dagligvaruhandeln, men också till närliggande marknader. 

Svenskars konsumtion av frukt och grönsaker har dubblerats sedan år 2000. Vi på SydGrönt och våra medlemsodlare jobbar hårt för att öka andelen svenska grönsaker och frukt, och inte minst att förlänga den svenska säsongen.

BLI ODLARE

Upptäck alla fördelar med att jobba ihop

I SydGrönts organisation arbetar vi tillsammans med odlingsplanering och produktutveckling, försäljning och marknadsföring. Tillsammans bygger vi vår gemensamma portfölj och erbjuder ett totalsortiment av svenska produkter till grossister och dagligvaruhandeln.

Vi är också en EU-godkänd producentorganisation, vilket ger investeringsmöjligheter för våra medlemmar.