;

Småblad spenat baby

Säsong Maj - Oktober

Spenat Baby är en liten variant av vanlig spenat. SydGrönts odlare odlar spenaten på friland och det är en låg bladväxt med små blad som sitter på en spröd stjälk. Stjälken blir någon centimeter medan bladet kan bli upp till 5-7 cm. 

 

Bladen har en fyllig smak. Spröd och smakrik smak. Den kan användas i sallader, både kalla och varma. Den kan även användas som smaksättare och dekoration av mat. 

 

Spenat

Skörd av

Småblad

Småblad växer på friland och man skördar bladen genom ett vasst blad på en maskin som skär av bladen för att sedan föra upp dem på ett band där de sorteras. Klicka på filmen för att se hur det ser ut när de skördas. 

 

 

 

 

 

 

Småblad film Youtube

Svensk Odling

Sverige har en lång odlingstradition och SydGrönt har medvetet satsat på ett jordbruk där vi tänker på miljö och hållbarhet. Vi har ett bra klimat för odling och god tillgång till vatten. Sverige är ett långsträckt land och Skåne har en nästan 100 dagar längre växtperiod än i Norr. Och det är här, i södra Sverige som du hittar våra medlemsodlare. 
Svenskars konsumtion av frukt och grönsaker har dubblerats sedan år 2000. Vi på SydGrönt och våra medlemsodlare jobbar hårt för att öka andelen svenska grönsaker och frukt, och inte minst att förlänga den svenska säsongen.

 

Märkningar

SydGrönt arbetar med oberoende märkningar för att konsumenten ska få vägledning i köpsituationen.
Våra odlare är tredjepartscertifierade enligt IP-sigill Frukt och Grönt.
Det innefattar bland annat egenkontroll, produktsäkerhet, vattenförbrukning och kontroll av växtföljd i odlingen. IP-Sigillcertifieringen berättigar att märka produkterna med "Svensk Sigill" och "Från Sverige".
13% av all vår odling är dessutom ekologisk och KRAV-märkt.