;

Stjälkselleri Ekologisk

Säsong Juli - Oktober

Stjälkselleri, som även kallas blekselleri och bladselleri, påminner om rotselleri i smak och doft men Stjälkselleri består av gröna, fasta stjälkarna som är spröda, saftiga.
Stjälkselleristånden kan beskrivas som en knippa stjälkar som är ihopvuxna i basen.


Ofta säljs stjälkselleri med avskuren topp för att få bort det lätt yviga bladverket. De små blad som kan finnas kvar är dock väldigt goda och kan användas som krydda eller dekoration.

 

 

 

 

 

 

 

 

Stjälkselleri Ekologisk

Tips och skötsel

För att Stjälksellerin ska bevara sin spänst och krispighet behöver den förvaras i en plastpåse i kylen. Skär av topparna om de börjar torka.

 

Stjälkselleri är god i sallader och som tilltugg till ost och dip. Den kan också kokas lätt och ätas varm med smör eller kall med vinägrettsås. Stjälkselleri är gott i gratänger, soppor och grytor. Så klart är Stjälkselleri en självklar ingrediens i en Bloody Mary.

 

 

 

 

 

 

 

Stjäkselleri Ekologisk

Odlas hos

Pojmark Gård
GO leaf AB

Svensk Odling

Sverige har en lång odlingstradition och SydGrönt har medvetet satsat på ett jordbruk där vi tänker på miljö och hållbarhet. Vi har ett bra klimat för odling och god tillgång till vatten. Sverige är ett långsträckt land och Skåne har en nästan 100 dagar längre växtperiod än i Norr. Och det är här, i södra Sverige som du hittar våra medlemsodlare. 
Svenskars konsumtion av frukt och grönsaker har dubblerats sedan år 2000. Vi på SydGrönt och våra medlemsodlare jobbar hårt för att öka andelen svenska grönsaker och frukt, och inte minst att förlänga den svenska säsongen.

 

Märkningar

SydGrönt arbetar med oberoende märkningar för att konsumenten ska få vägledning i köpsituationen.
Våra odlare är tredjepartscertifierade enligt IP-sigill Frukt och Grönt.
Det innefattar bland annat egenkontroll, produktsäkerhet, vattenförbrukning och kontroll av växtföljd i odlingen. IP-Sigillcertifieringen berättigar att märka produkterna med "Svensk Sigill" och "Från Sverige".
13% av all vår odling är dessutom ekologisk och KRAV-märkt.