;

Viklundagård

IP-nummer: 12-12004

I Viken på Prästvägen ligger Viklundagård. Ett familjeägt företag med över 100 år på nacken som Anna och Emma Larsson idag driver i fäders fotspår. Tillsammans med Damian Zarembski utgör dem Viklunda Gård.

Bortser man från den trevliga fördelen att kunna äta sina egna grödor som odlare, är även det egna företagandet en av de bästa sakerna med att vara odlare berättar Anna. “Du får möjligheten att lära dig mycket om så mycket, ena dagen måste jag kanske sätta mig in i lagar och den andra hur det går för grödorna."

Viklundagård
Prästavägen 417
263 65 VIKEN

Viklunda

Hos Viklundagård odlas

Grönkål odlad av svenska odlare

Grönkål

Juni - Januari

Svensk gurka som odlas året om

Gurka

Februari - November

Purjolök från Sydgrönt odlas i Sverige

Purjolök

Juli - December

Svenska tomater odlas av Sydgrönt året om

Tomat

April - November

Tomat kvist

Kvisttomater är precis som namnet avslöjar, tomater som sitter kvar på sin kvist.

Hela kvisten klipps av från plantan när alla tomaterna på kvisten mognat. Kvisttomaterna odlas i växthus från april till november.

 

Kvist tomaten bär en smak av sötma, syrlighet och umami. En tumregel är att ju högre halter av dessa smaker desstu godare smak upplevs på tomaten. 

 

 

 

Solmogen kvist tomat skördemogen hängandes på kvisten
BLI ODLARE

Upptäck alla fördelar med att jobba ihop

I SydGrönts organisation arbetar vi tillsammans med odlingsplanering och produktutveckling, försäljning och marknadsföring. Tillsammans bygger vi vår gemensamma portfölj och erbjuder ett totalsortiment av svenska produkter till grossister och dagligvaruhandeln.

Vi är också en EU-godkänd producentorganisation, vilket ger investeringsmöjligheter för våra medlemmar.