;

Martin Robertsson

IP-nummer: 10-10708

I utkanten av Sölvesborg, i Mjällby hittar vi Martin Robertsson. Här på sin föräldragård driver han odling av bland annat jordgubbar, hallon och björnbär. 

År 2009 startade odlingen av hallon i tunnlar, därefter har odlingen utökats succesivt. Martin valde att odla i tunnlar för att kunna säkerställa skörd, kvalité samt att de kan skörda bären i alla väderslag. 

Första omgången bärplantor planteras i månadsskiftet mars-april. Därfter plantas det i intervaller för att få en jämn skörd under hela säsongen. Första skörden sker runt midsommarveckan och håller på med skördearbetet till någon vecka in i september. 

"Jag odlar bär för att jag tycker det är roligt, det händer mycket och det går väldigt fort. Drömmen är att kunna fortsätta odla bär och leverera produkter av hög kvalité så att kunderna och konsumenterna är nöjda."

 

Martin Robertsson
Mjällbyvägen 92-10
294 92 Sölvesborg

Martin Robertsson står i en av sina jordgubbstunnlar

Hos Martin Robertsson odlas

Björnbär odlade i Sverige

Björnbär

Maj - Oktober

Tre nyskördade hallon på rad på ett gammalt bord, i bakgrunden syns fler hallon

Hallon

Maj - Oktober

Jordgubbar som odlas i Sverige

Jordgubbar

Maj - Oktober

En ättiksgurka ute på friland, en hand lyfter upp den från marken

Ättiksgurka

Juli - September

Ett besök hos Martin på gården

Välkomna till Martin Robertssons odlingar i utkanten av Sölvesborg i Blekinge. Här odlas det en massvis av hallon, jordgubbar och björnbär. Martin berättar hur han tänker kring att odla bär i tunnlar och vad det gör för bland annat kvalitet. 

 

 

Klicka på Läs mer för att se filmen. 

 

En film om svenska bär odlade i Bleking av Martin Robertsson
BLI ODLARE

Upptäck alla fördelar med att jobba ihop

I SydGrönts organisation arbetar vi tillsammans med odlingsplanering och produktutveckling, försäljning och marknadsföring. Tillsammans bygger vi vår gemensamma portfölj och erbjuder ett totalsortiment av svenska produkter till grossister och dagligvaruhandeln.

Vi är också en EU-godkänd producentorganisation, vilket ger investeringsmöjligheter för våra medlemmar.