;

Kullagrönt AB

IP-nummer: 12-12098

Bland de typiskt skånska slätterna i Kullabygden ligger Kullagrönt. Här odlar Anders och Bodil palsternacka, potatis och rödbetor, en odlingstradition sedan början av 90-talet då de startade sin gemensamma odling.

Kullagrönt AB
Ängelholmsvägen 670-53
263 93 Höganäs

Nyskördad färskpotatis ute i fält

Hos Kullagrönt AB odlas

Gul lök odlas från juli-april i Sverige

Lök

Juli - April

Palsternacka odlad av Sydgrönt i Sverige

Palsternacka

Juli - Juni

Färskpotatis som odlas mellan maj till september

Potatis färsk

Juni - September

Rödbetor odlas i Sverige från augusti till juli

Rödbetor

Augusti - Juli

Rödbetor

Rödbetan är en gammal kulturväxt som började odlas i medelhavsländerna för tusentals år sedan innan den spred sig till Sverige i början av 1600-talet. 

 

I Sverige säljer vi Rödbetor både med och utan blast. De allra första Primörrödbetorna skördas med blast i knippe under de första vår,- och sommarmånaderna och därefter sköras jordmogna Rödbetor från augusti och framåt. 
”Vanliga” rödbetor  ligger kvar och mognar i jorden och skördas när blasten vissnat, i Sverige från aug och fram till okt/nov. Därefter lagras rödbetorna för att säljas under hela vintern.

 

Rödbetor
BLI ODLARE

Upptäck alla fördelar med att jobba ihop

I SydGrönts organisation arbetar vi tillsammans med odlingsplanering och produktutveckling, försäljning och marknadsföring. Tillsammans bygger vi vår gemensamma portfölj och erbjuder ett totalsortiment av svenska produkter till grossister och dagligvaruhandeln.

Vi är också en EU-godkänd producentorganisation, vilket ger investeringsmöjligheter för våra medlemmar.