;

Vadensjö Örter AB

IP-nummer: .

Vadensjö Örter ägs av Erik Gunnarsson och familjeföretaget Herrmann Kräuter.

Genom bildandet av Vadensjö Örter kan de tillsammans utveckla kategorin för färska örter och skapa förutsättningar för att bli den ledandande aktören i Skandinavien.

I början av året tog Vadensjö Örter över all odling och packning av dill, gräslök, persilja och övriga örter från Ellenholm och Vadensjö.

 

Vadensjö Örter AB
Toftavägen 147
26175 Asmundtorp

Hos Vadensjö Örter AB odlas

Skördearbetare skär dill för hand i fält

Dill

Maj - Oktober

Gräslök odlas i en tunnel

Gräslök

April - Oktober

Kruspersilja odlad i Sverige av Sydgrönt

Persilja

Juni - Oktober

Persilja

Persiljan är god som krydda och vacker som garnering. Den passar i de flesta sammanhang och ger fin smakbrytning och ett vitamintillskott av bland annat vitamin A, vitamin C och järn. 


Det finns två varianter av Persilja, Bladpersilja och kruspersilja, smaken är lite mildare i Bladpersiljan. Persilja har odlats i minst 2000 år och kommer ursprungligen från medelhavsområdet.

 

Persiljeplantor i en snygg rad ute på det öppna fältet

Dill

Dill är en mycket populär krydda i Sverige. Det är en gammal medicinalväxt och kryddväxt som ursprungligen kommer från medelhavsområdet.

 

Man skiljer på krondill och bladdill. Krondill används till kräftor och inläggningar, medan bladdill är god i bland annat såser, kokning av kött och i grytor till fisk och skaldjur.

 

 

 

 

Svensk dill i härligt grön färg

Gräslök

Gräslök är en urgammal lökväxt som har odlats i Kina i över tusentals år och i Europa i  hundratals år.
Gräslök växer upp till ungefär 30cm höga tunna blad som är runda, ihåliga och långsmala. Den har en mild löksmak och har en mörkgrön dekorativ färg. 

Gräslök kan odlas både inomhus och utomhus, den blir oftast smakrikare och krispigare om den odlas på friland eller i tunnlar än om den odlas i växthus. Gräslök är rik på järn, jod, kalcium och fiber samt att den även innehåller vitamin A.

frilandsodlad gräslök i tunnel
BLI ODLARE

Upptäck alla fördelar med att jobba ihop

I SydGrönts organisation arbetar vi tillsammans med odlingsplanering och produktutveckling, försäljning och marknadsföring. Tillsammans bygger vi vår gemensamma portfölj och erbjuder ett totalsortiment av svenska produkter till grossister och dagligvaruhandeln.

Vi är också en EU-godkänd producentorganisation, vilket ger investeringsmöjligheter för våra medlemmar.