;

Rönnagård, AC Johnson

IP-nummer: 12-10698

Rönnagård som drivs av Ann-Christin o Staffan Johnson är belägen vid Skälderviken i Fahergult. Här på fälten odlas bland annat vitkål, salladskål, zucchini och färsk potatis. 

 

Salladskål har ovalformade tätsittade tunna spröda blad. Nere vid roten är bladen ljusgröna till vita och upptill har bladen en fin ljusgrön färg. Bladen är krusiga och till smaken har salladskålen kålsmak. Salladskål odlas på friland och skördas förhand. 

 

 

 

Rönnagård, AC Johnson
Ann-Christin o Staffan Johnson
123 FAGERHULT

Hos Rönnagård, AC Johnson odlas

Färskpotatis som odlas mellan maj till september

Potatis färsk

Juni - September

Salladskål

Salladskål

Juni - November

Vitkål odlas av Sydgrönt

Vitkål

Maj - April

Zucchini odlas och skördas av din lokala odlare

Zucchini

Juni - September

Salladskål

Salladskål, även kallat "kinakål" i stora delar av världen, är en mild och krispig kål. Salladskål har ovalformade tätsittade tunna spröda blad. Nere vid roten är bladen ljusgröna till vita och upptill har bladen en fin ljusgrön färg. Bladen är krusiga och till smaken har salladskålen kålsmak. Salladskål odlas på friland och skördas förhand. 

 

Salladskålen används flitigt i det asiatiska köket. Den passar utmärkt att använda rå i din sallad, men även att koka lätt. Det är salladskål som används till den populära fermenterade rätten Kimchi. Förvara den i kylen, till fördel i en plastpåse. 

Grön och fin salladskål stående i bördig jord
BLI ODLARE

Upptäck alla fördelar med att jobba ihop

I SydGrönts organisation arbetar vi tillsammans med odlingsplanering och produktutveckling, försäljning och marknadsföring. Tillsammans bygger vi vår gemensamma portfölj och erbjuder ett totalsortiment av svenska produkter till grossister och dagligvaruhandeln.

Vi är också en EU-godkänd producentorganisation, vilket ger investeringsmöjligheter för våra medlemmar.