;

Salladskål

Säsong Juni - November

Salladskål, även kallat "kinakål" i stora delar av världen, är en mild och krispig kål. Salladskål har ovalformade tätsittade tunna spröda blad. Nere vid roten är bladen ljusgröna till vita och upptill har bladen en fin ljusgrön färg. Bladen är krusiga och till smaken har salladskålen kålsmak. Salladskål odlas på friland och skördas förhand. 

 

Salladskålen används flitigt i det asiatiska köket. Den passar utmärkt att använda rå i din sallad, men även att koka lätt. Det är salladskål som används till den populära fermenterade rätten Kimchi. Förvara den i kylen, till fördel i en plastpåse. 

Grön och fin salladskål stående i bördig jord

Odlas hos

Rönnagård, AC Johnson

Svensk Odling

Sverige har en lång odlingstradition och SydGrönt har medvetet satsat på ett jordbruk där vi tänker på miljö och hållbarhet. Vi har ett bra klimat för odling och god tillgång till vatten. Sverige är ett långsträckt land och Skåne har en nästan 100 dagar längre växtperiod än i Norr. Och det är här, i södra Sverige som du hittar våra medlemsodlare. 
Svenskars konsumtion av frukt och grönsaker har dubblerats sedan år 2000. Vi på SydGrönt och våra medlemsodlare jobbar hårt för att öka andelen svenska grönsaker och frukt, och inte minst att förlänga den svenska säsongen.

 

Märkningar

SydGrönt arbetar med oberoende märkningar för att konsumenten ska få vägledning i köpsituationen.
Våra odlare är tredjepartscertifierade enligt IP-sigill Frukt och Grönt.
Det innefattar bland annat egenkontroll, produktsäkerhet, vattenförbrukning och kontroll av växtföljd i odlingen. IP-Sigillcertifieringen berättigar att märka produkterna med "Svensk Sigill" och "Från Sverige".
13% av all vår odling är dessutom ekologisk och KRAV-märkt.