Ljungens Jordbruk HB

IP-nummer: 11-10514

Utanför Tollarp i Nordöstra Skåne ligger Ljungens Jordbruk där Kenneth Jönsson tillsammans med sin fru Marie tillhör den fjärde generationen av företaget.

Ljungens Jordbruk är unika i Sverige med sin melonodling. Därutöver odlas bland annat mängder av kål som tillsammans med jordgubben är Kenneths favoriter från ett odlar-perspektiv.

När vi frågar varför får vi svaret: “Utmaningen. Det ligger väldigt mycket jobb bakom och det gäller att vara med genom hela produktionen, förhoppningsvis får man se något växa i rätt riktning följt av en fantastisk slutprodukt”

Ljungens Jordbruk HB
Ljungens väg 51
298 91 TOLLARP

Kenneth

Hos Ljungens Jordbruk HB odlas

Svensk odlade bönor från oss på SydGrönt

Bönor & Ärtor

Juli - Oktober

Krispsallat

Krispsallat

Juni - September

Majs som är odlad av svenska odlare

Majs

Augusti - Oktober

Svensk Melon odlad av odlare i Sverige

Melon

Juli - September

Melon

Melon är en ettårig klängväxt som är besläktad med gurka och innehåller cirka 90% vatten. Alla sorters Meloner behöver sol och värmer för att mogna, få sina fina smak och sötma. Vi odlar därför våra meloner i tunnlar. 
I vårt sortiment har vi Nätmelon och Piel de Sapo. 

Melon
BLI ODLARE

Upptäck alla fördelar med att jobba ihop

I SydGrönts organisation arbetar vi tillsammans med odlingsplanering och produktutveckling, försäljning och marknadsföring. Tillsammans bygger vi vår gemensamma portfölj och erbjuder ett totalsortiment av svenska produkter till grossister och dagligvaruhandeln.

Vi är också en EU-godkänd producentorganisation, vilket ger investeringsmöjligheter för våra medlemmar.