;

Krispsallat

Säsong Juni - Oktober

Krispsallat odlas ute på de öppna fälten och är en korsning mellan isbergssallad och frisésallad. Krispsallat har gröna, tjocka och krispiga blad som isbergssallad medan toppen av bladet liknar frisé.

 

Smaken är ganska neutral och mild med en aningen besk smak. Du kan med fördel blanda den med andra salladssorter eller grönsaker.

 

 

 

 

 

 

 

Krispsallat

Odlas hos

Ljungens Jordbruk HB

Svensk Odling

Sverige har en lång odlingstradition och SydGrönt har medvetet satsat på ett jordbruk där vi tänker på miljö och hållbarhet. Vi har ett bra klimat för odling och god tillgång till vatten. Sverige är ett långsträckt land och Skåne har en nästan 100 dagar längre växtperiod än i Norr. Och det är här, i södra Sverige som du hittar våra medlemsodlare. 
Svenskars konsumtion av frukt och grönsaker har dubblerats sedan år 2000. Vi på SydGrönt och våra medlemsodlare jobbar hårt för att öka andelen svenska grönsaker och frukt, och inte minst att förlänga den svenska säsongen.

 

Märkningar

SydGrönt arbetar med oberoende märkningar för att konsumenten ska få vägledning i köpsituationen.
Våra odlare är tredjepartscertifierade enligt IP-sigill Frukt och Grönt.
Det innefattar bland annat egenkontroll, produktsäkerhet, vattenförbrukning och kontroll av växtföljd i odlingen. IP-Sigillcertifieringen berättigar att märka produkterna med "Svensk Sigill" och "Från Sverige".
13% av all vår odling är dessutom ekologisk och KRAV-märkt.