HD Odling

IP-nummer: 10-10728

Håkan Danielssons odlingar ligger i Mjällby i Blekinge. Utöver traditionellt lantbruk odlar Håkan Savoykål, vitlök och nyheten Pak Choi. Håkan ser utmaningar som utveckling och tycker att det är spännande att odla något nytt som han inte odlat tidigare. Idag är han Sveriges första storskaliga Pak Choi odlare. 

 

 

 

 

HD Odling
Hälleviksvägen 502-15
294 94 Sölvesborg

Savoykålsodling i Mjällby

Hos HD Odling odlas

Hjärtsallad

Hjärtsallat

Juni - Oktober

Svenskodlad isbergssallad

Isbergssallat

Maj - Oktober

Pak Choi odlas av Sydgrönt

Pak Choi

Maj - Oktober

Savoykål odlas av Sydgrönt mellan juni och november

Savoykål

Juni - November

HD Odling är nominerad i tävlingen Årets Bonde

Årets Bonde är en tävling som syftar till att bidra till en ökad efterfrågan på hållbar mat och dryck från Sverige. Målet är att visa hela cirkeln, från jord till bord samt att involvera primärproduktionen och tydliggöra bondens roll i livsmedelkedjan- Restauranger, offentliga måltider och dagligvaruhandeln. 

 

Bedömning och nominering sker via en oberoende jury. Juryns bedömning sker via ett antal beröringpunkter som tex energieffektivisering, jordbearbetning och växtföljd, innovation och ny teknik, kommunikation och ambassadörskap, social hållbarhet och ekonomisk hållbarhet med flera. 

SydGrönt är stolta över att 4 odlare i föreningen blivit nominerade i kategorin Årets Grönsaksbonde 2020. Tillsammans med 9 andra odlare runt om i Sverige utgör HD Odling de nominerade. Vinnaren presenteras den 26 oktober 2020.

 

Läs mer om Årets Bonde här!

HD Odling

Pak Choi

Pak Choi är en underart till kål och är besläktad med kinesisk kål. Den är ca 20 cm i storlek med mörkgröna blad upp mot toppen och en ljusare färg på bladstjälken. Grönsaken härstammar från Asien och är ganska ny för oss här i Europa, den kom hit under 1980-talet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pak Choi
BLI ODLARE

Upptäck alla fördelar med att jobba ihop

I SydGrönts organisation arbetar vi tillsammans med odlingsplanering och produktutveckling, försäljning och marknadsföring. Tillsammans bygger vi vår gemensamma portfölj och erbjuder ett totalsortiment av svenska produkter till grossister och dagligvaruhandeln.

Vi är också en EU-godkänd producentorganisation, vilket ger investeringsmöjligheter för våra medlemmar.