Hjärtsallat

Säsong Juni - Oktober

Hjärtsallad, eller Little Gemsallad som den även kallas, är en sallad med små fina något ovala huvuden. Den är krispig i konsistensen med en söt något nötig smak. Hjärtsallad passar bra till mycket. Till exempel att dela upp och fylla med röror, eller steka/grilla den snabbt med fördel tillsammans med lite smör eller olja, salt och peppar. 

 

 

 

Hjärtsalladsplantor odlade i prydliga rader på öppet fält

Odlas hos

Green 4U Sweden AB

Svensk Odling

Sverige har en lång odlingstradition och SydGrönt har medvetet satsat på ett jordbruk där vi tänker på miljö och hållbarhet. Vi har ett bra klimat för odling och god tillgång till vatten. Sverige är ett långsträckt land och Skåne har en nästan 100 dagar längre växtperiod än i Norr. Och det är här, i södra Sverige som du hittar våra medlemsodlare. 
Svenskars konsumtion av frukt och grönsaker har dubblerats sedan år 2000. Vi på SydGrönt och våra medlemsodlare jobbar hårt för att öka andelen svenska grönsaker och frukt, och inte minst att förlänga den svenska säsongen.

 

Märkningar

SydGrönt arbetar med oberoende märkningar för att konsumenten ska få vägledning i köpsituationen.
Våra odlare är tredjepartscertifierade enligt IP-sigill Frukt och Grönt.
Det innefattar bland annat egenkontroll, produktsäkerhet, vattenförbrukning och kontroll av växtföljd i odlingen. IP-Sigillcertifieringen berättigar att märka produkterna med "Svensk Sigill" och "Från Sverige".
13% av all vår odling är dessutom ekologisk och KRAV-märkt.