Eriksgården i Sjöbo AB

IP-nummer: 12-70024

Utanför Sjöbo ligger gården Eriksgården. Här odlas bär som jordgubbar, hallon och björnbär. Rickard och hans fru driver gården där Rickard är ansvarig för själva odlingen. Gården har dom tagit över efter Rickars svärföräldrar. Gården utvecklas ständigt och det finns ett stort driv att odla svenska bär. 

Eriksgården i Sjöbo AB
Hörrs byaväg 272
275 92 Sjöbo

Eriksgården bärodlare

Hos Eriksgården i Sjöbo AB odlas

Björnbär odlade i Sverige

Björnbär

Juni - Juli

Svenska blåbär som odlas från juni till augusti

Blåbär

Juni - Augusti

Hallon odlade av svenska odlare

Hallon

Juni - Juli

Jordgubbar som odlas i Sverige

Jordgubbar

Maj - Oktober

Eriksgården är nominerad i tävlingen Årets Bonde

 

Årets Bonde är en tävling som syftar till att bidra till en ökad efterfrågan på hållbar mat och dryck från Sverige. Målet är att visa hela cirkeln, från jord till bord samt att involvera primärproduktionen och tydliggöra bondens roll i livsmedelkedjan- Restauranger, offentliga måltider och dagligvaruhandeln. 

 

Bedömning och nominering sker via en oberoende jury. Juryns bedömning sker via ett antal beröringpunkter som tex energieffektivisering, jordbearbetning och växtföljd, innovation och ny teknik, kommunikation och ambassadörskap, social hållbarhet och ekonomisk hållbarhet med flera. 

SydGrönt är stolta över att 4 odlare i föreningen blivit nominerade i kategorin Årets Grönsaksbonde 2020. Tillsammans med 9 andra odlare runt om i Sverige utgör Eriksgården de nominerade. Vinnaren presenteras den 26 oktober 2020.

 

Läs mer om Årets Bonde här!

Rickard på Eriksgården
BLI ODLARE

Upptäck alla fördelar med att jobba ihop

I SydGrönts organisation arbetar vi tillsammans med odlingsplanering och produktutveckling, försäljning och marknadsföring. Tillsammans bygger vi vår gemensamma portfölj och erbjuder ett totalsortiment av svenska produkter till grossister och dagligvaruhandeln.

Vi är också en EU-godkänd producentorganisation, vilket ger investeringsmöjligheter för våra medlemmar.