;

Östra Fornås Lantbruk AB

IP-nummer: 05-60160

Östra Fornås Lantbruk är ett familjeföretag som ligger på östgötaslätten mellan Motala och Linköping. Mattias som driver gården idag är 6:e generationen. De samarbetar med grannar som odlar spannmål för att få en bra växtföljd.

Redan som mycket liten hade Mattiasintresset för lantbruket. Mattias är född i September månad vilket betyder skörd av potatis så det var det första som fick upplevas.Idag drivs potatisodlingen av Mattias med personal och visionen är att ha den bästa potatisen i Sverige.

 

 

 

 

Östra Fornås Lantbruk AB
Fornåsa 525
591 79 FORNÅSA

Hos Östra Fornås Lantbruk AB odlas

Morot odlad av Mariannes Farm

Morot

Juli - Juni

Potais odlad i Sverige av Sydgrönt

Potatis

Augusti - Juli

Potatis Ekologisk odlas av odlare på Sydgrönt

Potatis Ekologisk

Juli - Februari

Färskpotatis som odlas mellan maj till september

Potatis färsk

Juni - September

Potatis

Potatis är ett fantastiskt baslivsmedel som kan användas på många olika sätt i matlagningen. Den kommer ursprungligen från norra Sydamerika där potatis har odlats i flera tusen år. Till Sverige kom potatisen med Jonas Alströmer omkring år 1730 när han importerade den från Frankrike för att odla på sin gård utanför Alingsås.

Vi odlar potatisen under sommaren skördar all potatis under hösten för att lagra in den. Potatis som lagras under rätt förhållande, mörkt och svart med rätt luftfuktighet, kommer hålla ända fram till ny potatis kan skördas. 

 

Nytvättat färskpotatis i en stor träbinge
BLI ODLARE

Upptäck alla fördelar med att jobba ihop

I SydGrönts organisation arbetar vi tillsammans med odlingsplanering och produktutveckling, försäljning och marknadsföring. Tillsammans bygger vi vår gemensamma portfölj och erbjuder ett totalsortiment av svenska produkter till grossister och dagligvaruhandeln.

Vi är också en EU-godkänd producentorganisation, vilket ger investeringsmöjligheter för våra medlemmar.