;

Munkagrodden

IP-nummer: 12-12202

I Munka Ljungby hittar vi Eva och Kenneth Bendroth som tillsammans startade Munkagrodden i början av 90-talet. Kärleken och passionen i kombination med hur parets personligheter och kunskaper kompletterar varandra, har hittills varit ett lyckat koncept. Idag är Munkagrodden med i toppen bland Sveriges största groddodlare och att fortsätta med det som man brinner för, är en självklarhet.

“Att vi började odla grönsaker berodde mycket på grund av vi båda var väldigt passionerade utav den ekologiska odlingen, tänk dig tanken att få driva fram något som är rent och fint. Något som är bra för människan.” Den tanken hoppas Eva och Kenneth att alltid få leva kvar i. 

Munkagrodden
Kollebäcksvägen 115
266 93 Munka Ljungby

Eva & Kenneth Bendroth

Hos Munkagrodden odlas

Alfa alfa groddar liggandes i en liten hög

Groddar

Januari - December

Ekologiska groddar odlade av Munkagrodden

Groddar Ekologisk

Januari - December

Microgrönt Ekologisk

Januari - December

Groddar

Groddar är enkelt förklarat ett samlingsnamn för frön som äts när de precis börjat gro.
Fröna börjar gro när de är förvaras i rätt miljö och får tillgång till vatten och då frigörs även alla näringsämne som groddarna innehåller.

De är goda att äta som råkost, att ha i sallader och på smörgåsen. Groddar finns i en mängd olika sorter och smaker. Populärast i Sverige är Böngroddar och Alfalfagroddar som båda är ganska milda i smaken, vill man ha groddar med mycket smak finns tex Rädisgrodd eller Purjogrodd som båda är väldigt smakrika.

I Sverige odlas groddar året runt, vilket gör att vi kan njuta av färska, svenska groddar till och med i mörkaste december! 

 

alfalfa groddar i en hand
BLI ODLARE

Upptäck alla fördelar med att jobba ihop

I SydGrönts organisation arbetar vi tillsammans med odlingsplanering och produktutveckling, försäljning och marknadsföring. Tillsammans bygger vi vår gemensamma portfölj och erbjuder ett totalsortiment av svenska produkter till grossister och dagligvaruhandeln.

Vi är också en EU-godkänd producentorganisation, vilket ger investeringsmöjligheter för våra medlemmar.