;

Microgrönt Ekologisk

Säsong Januari - December

Munkagroddens mikgrogrönt odlas helt ekologiskt. Alla frön rengörs och pastöriseras innan odling. De drivs fram med enbart rent vatten och är helt fria från kemikalier och bekämpningsmedel.

Broccoli mikrogrönt har en mild smak som påminner om rå broccoli. Den är god att blanda i en sallad, på smörgåsen eller mixa i en riktig supersmoothie för att kickstarta dagen.

Rädis sango mikrogrönt har en kryddig och pepprig smak av rädisa och med sin vackra mörklila färg piggar den upp en sallad eller soppa. De starka färgerna och smakerna tyder på att bladen är fulla av antioxidanter.

Rödkålsskott är nyttiga skott och innehåller mycket C-Vitamin. Skotten har en lila och grön stam med mörkgröna blad och har en rund och söt smak och är en perfekt ingrediens i en sallad eller på smörgåsen.

 

 

Microgrönt

Odlas hos

Munkagrodden

Svensk Odling

Sverige har en lång odlingstradition och SydGrönt har medvetet satsat på ett jordbruk där vi tänker på miljö och hållbarhet. Vi har ett bra klimat för odling och god tillgång till vatten. Sverige är ett långsträckt land och Skåne har en nästan 100 dagar längre växtperiod än i Norr. Och det är här, i södra Sverige som du hittar våra medlemsodlare. 
Svenskars konsumtion av frukt och grönsaker har dubblerats sedan år 2000. Vi på SydGrönt och våra medlemsodlare jobbar hårt för att öka andelen svenska grönsaker och frukt, och inte minst att förlänga den svenska säsongen.

 

Märkningar

SydGrönt arbetar med oberoende märkningar för att konsumenten ska få vägledning i köpsituationen.
Våra odlare är tredjepartscertifierade enligt IP-sigill Frukt och Grönt.
Det innefattar bland annat egenkontroll, produktsäkerhet, vattenförbrukning och kontroll av växtföljd i odlingen. IP-Sigillcertifieringen berättigar att märka produkterna med "Svensk Sigill" och "Från Sverige".
13% av all vår odling är dessutom ekologisk och KRAV-märkt.