;

Ljungsgårds Handelsträdgård

IP-nummer: 12-12015

Med Söderåsen som granne hittar vi Ljungsgårds Handelsträdgård i Billesholm. Georg och Elisabeth Andreasson var första generationens odlare när de startade sin gurkodling för 30års sedan. 

Utöver gurkodlingen i växthus har Ljungsgård fruktodling med äpple och plommon.

"Vi kan inte importera allt till Sverige, eller kan kan vi. Men när vi faktiskt kan producera smakliga produkter, under bra förhållande där till exempel rent vatten är en självklarhet och där vi kan tillhandahålla energisnåla resurer, borde vi ta vara på det."

Ljungsgårds Handelsträdgård
Ljungsgårdsvägen 37
267 71 BILLESHOLM

gurkodling

Hos Ljungsgårds Handelsträdgård odlas

Svensk gurka som odlas året om

Gurka

Februari - November

Svenskodlade Plommon

Plommon

Juni - Juli

Päron närodlade av Sydgrönt

Päron

Augusti - November

Den svenska äpplet odlas av Sydgrönts odlare

Äpple

Augusti - Februari

Ljungsgårds Handelsträdgård

Tillsammans med Georg och Elisabeth arbetar även sonen Markus och hans fru. 

 

"Det bästa med att vara odlare är omväxling. Speciellt när vi har grödor både inomhus och utomhus. Visst är det intensivt i vissa perioder men det väger upp att arbetet är fritt." säger Markus. 

 

Markus tror även att svenska grödor kommer att fortsätta att ta plats på den svenska marknaden i framtiden. Vikten av närodlat och svenskt kommer väga fortsatt tugnt för svenska konsumenter.

 

Ljungsgårds Handelsträdgård utvecklas ständigt. Under 2020 installerades solceller på gården och de använder idag biogas som drivmedel till växthusen.  

BLI ODLARE

Upptäck alla fördelar med att jobba ihop

I SydGrönts organisation arbetar vi tillsammans med odlingsplanering och produktutveckling, försäljning och marknadsföring. Tillsammans bygger vi vår gemensamma portfölj och erbjuder ett totalsortiment av svenska produkter till grossister och dagligvaruhandeln.

Vi är också en EU-godkänd producentorganisation, vilket ger investeringsmöjligheter för våra medlemmar.