;

Broeko AB

IP-nummer: 16-10402

Torbjörn Svenssons ekologiska odling, Broeko, odlar främst Sallat,Vitkål och Grönkål på sina åkrar runt gården vid Skara kommun.

Han började odla under 90-talet av samma anledning som idag: för att det är kul. Idag jobbar Torbjörn bla tillsammans med sonen Edvin. 

"Under de ständiga odlingsprocesserna i det höga tempot får man inte glömma bort att ha kul, gör man ändå detta eller tycker att det är tråkigt finns det andra yrken att lyckas inom."

Broeko AB
Brogården Synnerby
532 95 SKARA

Ekologisk odling i Skara

Hos Broeko AB odlas

Ekologisk grönkål på ett vintrigt fält med lite frost på grönkålsplantorna

Grönkål Ekologisk

Juli - December

Eko rödkål

Rödkål Ekologisk

Juni - December

Ekologisk spetskål

Spetskål Ekologisk

Juni - December

Ekologisk Vitkål odlas av Sydgrönt

Vitkål Ekologisk

Maj - December

Vitkål Ekologisk

Vitkål har varit en populär bas i svensk husmanskost ända sedan 1100-talet när den spred sig upp från södra Europa. Formen är ett runt huvud som har tätt åtsittande blad.

Vitkål är likt all kål väldigt nyttig med alla dess vitaminer och mineraler, främst C-vitamin, betakrotin (A-vitamin), kalcium och järn. Vitkålen är redo att skördas när huvudet har blivit fast och knutit sig helt. Vitkål skördas för hand.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ekologiskt nyskördad svenskodlad vitkål
BLI ODLARE

Upptäck alla fördelar med att jobba ihop

I SydGrönts organisation arbetar vi tillsammans med odlingsplanering och produktutveckling, försäljning och marknadsföring. Tillsammans bygger vi vår gemensamma portfölj och erbjuder ett totalsortiment av svenska produkter till grossister och dagligvaruhandeln.

Vi är också en EU-godkänd producentorganisation, vilket ger investeringsmöjligheter för våra medlemmar.