;

Rödkål Ekologisk

Säsong Juni - December

Ekologisk Rödkål förknippasdes ofta förr enbart med det svenska julbordet, numera är det en populär kålsort året om. 

 

Formen är ett runt huvud som har tätt åtsittande blad. Rödkål är likt all kål väldigt nyttig med alla dess vitaminer och mineraler, främst C-vitamin, betakrotin (A-vitamin), kalcium,järn och som färgen avslöjar innehåller rödkål nyttiga antioxidanter.

Ekologisk rödkål

Tips och skötsel

av Rödkål

Rödkålen har en fyllig kålsmak med krispig konsistens. Förvara den i kylskåp +2-4°C , med fördel i en plastpåse.

 

Rödkålen är god äta rå, tex blanda i din sallad eller som ett eget tillbehör på din tallrik. Du kan även steka den lätt och ha med i gratänger. Du kan med fördel koka rödkålen och ha den tillsammans med tex en kötträtt. Den är vanligt att rödkålen syras och sötas.

 

 

 

Odlas hos

Broeko AB

Svensk Odling

Sverige har en lång odlingstradition och SydGrönt har medvetet satsat på ett jordbruk där vi tänker på miljö och hållbarhet. Vi har ett bra klimat för odling och god tillgång till vatten. Sverige är ett långsträckt land och Skåne har en nästan 100 dagar längre växtperiod än i Norr. Och det är här, i södra Sverige som du hittar våra medlemsodlare. 
Svenskars konsumtion av frukt och grönsaker har dubblerats sedan år 2000. Vi på SydGrönt och våra medlemsodlare jobbar hårt för att öka andelen svenska grönsaker och frukt, och inte minst att förlänga den svenska säsongen.

 

Märkningar

SydGrönt arbetar med oberoende märkningar för att konsumenten ska få vägledning i köpsituationen.
Våra odlare är tredjepartscertifierade enligt IP-sigill Frukt och Grönt.
Det innefattar bland annat egenkontroll, produktsäkerhet, vattenförbrukning och kontroll av växtföljd i odlingen. IP-Sigillcertifieringen berättigar att märka produkterna med "Svensk Sigill" och "Från Sverige".
13% av all vår odling är dessutom ekologisk och KRAV-märkt.