;

Mårtensson Fröslöv AB

IP-nummer: 12-10752

Ett stenkast ifrån Löderup ligger Fröslöv och gården där Tomas, Karin och Peter tillsammans driver Mårtensson Fröslöv AB. Här odlas kålrötter och rödkål. De är den tredje generationen som driver gården. 

 

 

Mårtensson Fröslöv AB
Fröslövsvägen 378-15
271 78 Löderup

Tomas, Karin och Peter står i fälten runt gården en varm sommardag

Hos Mårtensson Fröslöv AB odlas

Svenskodlad kålrot odlad av Sydgrönt

Kålrot

Juli - April

Rödkål odlas från juni till december

Rödkål

Juni - December

Odlingen

Att driva gård med allt vad det innebär är både jättekul och utmanande och när man ser glädjen i Karins ögon när hon visar upp den skördfärdiga kålroten så tar man inte minste om att det är värt den känslan. 

 

 

Kålrot

Kålrot

Kålrot har rund form i varierande storlek. Skalet är grönt eller grönviolett på översidan och fruktköttet är fast och gulorange. Mindre och tidigt skördade kålrötter har en mild kålsmak och stora har en mer aromatisk smak. Kålrot behöver inte tillagas utan kan rivas och serveras som råkost. Kålrot ingår i en klassisk rotmos, och kan också vara en fin smaksättare i grytor eller brynt mjuk till kött och korv.

 

 

Klicka här och du kan ta del av ett mumsigt recept på rotfruksgratäng!

Svenskodlad kålrot odlad av Sydgrönt
BLI ODLARE

Upptäck alla fördelar med att jobba ihop

I SydGrönts organisation arbetar vi tillsammans med odlingsplanering och produktutveckling, försäljning och marknadsföring. Tillsammans bygger vi vår gemensamma portfölj och erbjuder ett totalsortiment av svenska produkter till grossister och dagligvaruhandeln.

Vi är också en EU-godkänd producentorganisation, vilket ger investeringsmöjligheter för våra medlemmar.