;

Edvin Gunnarsson

IP-nummer: 11-60571

Mitt på Bjärehalvön ligger Edvins Gunnarssons verksamhet och gård. Livet som odlare beskriver han som en härlig kombination av smakligt, utmanande och utvecklande.

“Just ögonblickssmaken är så fascinerande.”

Smaken på de olika grödorna förändras under säsongen beroende på tidpunkten av skörd. För Edvin är en av de stora fördelarna med att vara odlare i Sverige att vi har ett välfungerande kretsloppet och tillgången till rent vatten. Detta bidrar till att konsumenten kan känna en trygghet för svensk odling.

Edvin Gunnarsson
Lillarydsvägen 23
269 74 VÄSTRA KARUP

Edvin Gunnarsson

Hos Edvin Gunnarsson odlas

Färskpotatis som odlas mellan maj till september

Potatis färsk

Juni - September

Vitkål odlas av Sydgrönt

Vitkål

Maj - April

Vitkål

Vitkål har varit en populär bas i svensk husmanskost ända sedan 1100-talet när den spred sig upp från södra Europa.

Formen är ett runt huvud som har tätt åtsittande blad. Vitkål är likt all kål väldigt nyttig med alla dess vitaminer och mineraler, främst C-vitamin, betakrotin (A-vitamin), kalcium och järn. Vitkål är redo att skördas när huvudet har blivit fast och knutit sig helt. Vitkål skördas för hand.

 

 

 

 

 

 

 

Vitkål
BLI ODLARE

Upptäck alla fördelar med att jobba ihop

I SydGrönts organisation arbetar vi tillsammans med odlingsplanering och produktutveckling, försäljning och marknadsföring. Tillsammans bygger vi vår gemensamma portfölj och erbjuder ett totalsortiment av svenska produkter till grossister och dagligvaruhandeln.

Vi är också en EU-godkänd producentorganisation, vilket ger investeringsmöjligheter för våra medlemmar.