;

Rotselleri Ekologisk

Säsong Juli - Mars

Ekologisk Rotselleri har en rund lite knölig yta med gulvitt, fast och torrt fruktkött. Smaken är aromatisk med en lite sötaktig nyans. Rotselleri är en klassisk smaksättare i soppor och grytor. Rotselleri kan ugnsrostas hel eller i klyftor eller varför inte som en vegetarisk biff? Skär Rotsellerin i skivor, förväll snabbt och stek sedan gyllenbrun, kan serveras med till exempel svampsås.

Ekologisk Rotselleri

Hantering av

Rotselleri

Rotselleri är gulvit till brunaktig på utsidan med ett vitt till gulmarmorerat fruktkött. En fräsch rotselleri är fast, torr och utan hålighet inuti. Det är av största vikt att rotsellerin förvaras i så låg temperatur som möjligt för att förlänga hållbarheten. Genom att plasta in rotsellerin förlänger man hållbarheten. Pågrund av sina rötter och många små håligheter tvättas rotselleri.

 

Odlas hos

Svensk Odling

Sverige har en lång odlingstradition och SydGrönt har medvetet satsat på ett jordbruk där vi tänker på miljö och hållbarhet. Vi har ett bra klimat för odling och god tillgång till vatten. Sverige är ett långsträckt land och Skåne har en nästan 100 dagar längre växtperiod än i Norr. Och det är här, i södra Sverige som du hittar våra medlemsodlare. 
Svenskars konsumtion av frukt och grönsaker har dubblerats sedan år 2000. Vi på SydGrönt och våra medlemsodlare jobbar hårt för att öka andelen svenska grönsaker och frukt, och inte minst att förlänga den svenska säsongen.

 

Märkningar

SydGrönt arbetar med oberoende märkningar för att konsumenten ska få vägledning i köpsituationen.
Våra odlare är tredjepartscertifierade enligt IP-sigill Frukt och Grönt.
Det innefattar bland annat egenkontroll, produktsäkerhet, vattenförbrukning och kontroll av växtföljd i odlingen. IP-Sigillcertifieringen berättigar att märka produkterna med "Svensk Sigill" och "Från Sverige".
13% av all vår odling är dessutom ekologisk och KRAV-märkt.