Rödbetor i knippe är färska rödbetor som säljs i buntar med blasten kvar. De är mindre och mer späda än lagrade rödbetor, vilket gör dem extra saftiga och smakrika. Rödbetor är rika på fibrer, antioxidanter samt vitaminer som folsyra och C-vitamin.
De kan ätas både råa och tillagade – ugnsrostade, kokta eller inlagda. Släng inte blasten, den är också ätbar och kan användas i sallader eller stekas som spenat. För bästa hållbarhet bör knipperödbetor förvaras i kylskåp, helst med blasten borttagen för att behålla betornas fuktighet.
Sverige har en lång odlingstradition och SydGrönt har medvetet satsat på ett jordbruk där vi tänker på miljö och hållbarhet. Vi har ett bra klimat för odling och god tillgång till vatten. Sverige är ett långsträckt land och Skåne har en nästan 100 dagar längre växtperiod än i Norr. Och det är här, i södra Sverige som du hittar våra medlemsodlare.
Svenskars konsumtion av frukt och grönsaker har dubblerats sedan år 2000. Vi på SydGrönt och våra medlemsodlare jobbar hårt för att öka andelen svenska grönsaker och frukt, och inte minst att förlänga den svenska säsongen.
SydGrönt arbetar med oberoende märkningar för att konsumenten ska få vägledning i köpsituationen.
Våra odlare är tredjepartscertifierade enligt IP-sigill Frukt och Grönt.
Det innefattar bland annat egenkontroll, produktsäkerhet, vattenförbrukning och kontroll av växtföljd i odlingen. IP-Sigillcertifieringen berättigar att märka produkterna med "Svensk Sigill" och "Från Sverige".
13% av all vår odling är dessutom ekologisk och KRAV-märkt.