;

Melon

Cucumis melo
Säsong Juli - September

Melon är en ettårig klängväxt som är besläktad med gurka och innehåller cirka 90% vatten. Alla sorters Meloner behöver sol och värmer för att mogna, få sina fina smak och sötma. Vi odlar därför våra meloner i tunnlar. 
I vårt sortiment har vi Nätmelon och Piel de Sapo. 

Melon

Tips och råd

Förvara dina meloner i en temperatur som ligger mellan 10-20°C. Meloner är temperaturkänsliga, särskilt omogna meloner, och kan få köldskador om de förvaras för kallt. Så fort din melon börjat mogna så kan dem tåla längre temeratur (2-3°C) i någon dag. 

 

 

 

Odlas hos

Ljungens Jordbruk HB

Svensk Odling

Sverige har en lång odlingstradition och SydGrönt har medvetet satsat på ett jordbruk där vi tänker på miljö och hållbarhet. Vi har ett bra klimat för odling och god tillgång till vatten. Sverige är ett långsträckt land och Skåne har en nästan 100 dagar längre växtperiod än i Norr. Och det är här, i södra Sverige som du hittar våra medlemsodlare. 
Svenskars konsumtion av frukt och grönsaker har dubblerats sedan år 2000. Vi på SydGrönt och våra medlemsodlare jobbar hårt för att öka andelen svenska grönsaker och frukt, och inte minst att förlänga den svenska säsongen.

 

Märkningar

SydGrönt arbetar med oberoende märkningar för att konsumenten ska få vägledning i köpsituationen.
Våra odlare är tredjepartscertifierade enligt IP-sigill Frukt och Grönt.
Det innefattar bland annat egenkontroll, produktsäkerhet, vattenförbrukning och kontroll av växtföljd i odlingen. IP-Sigillcertifieringen berättigar att märka produkterna med "Svensk Sigill" och "Från Sverige".
13% av all vår odling är dessutom ekologisk och KRAV-märkt.