;

Tommy Persson Grönsaker

IP-nummer: 12-10698

Med Kåsebergaåsen i bakgrunden, omgivet av de vackra skånska slätterna ligger Valleberga Grönsaker där Tommy Persson och hans fru driver tredje generationens familjeföretag. Tommy började odla på 80-talet av den enkla anledningen att han växte upp i miljön och hjälpte ofta sin far.

“Inget år är sig likt gällande grödans process, på så sätt ligger det en viss spänning i det. Även om jag odlat lök i flera år så vill jag påstå att jag lär mig något nytt hela tiden.”

Det bästa med att vara odlare är enligt Tommy friheten, liksom den spännande faktorn att man lär sig något nytt hela tiden och på så sätt kan utveckla arbetet.

Tommy Persson Grönsaker
Rännegatan 78
271 78 LÖDERUP

Tommy Persson Grönsaker

Hos Tommy Persson Grönsaker odlas

Gul lök odlas från juli-april i Sverige

Lök

Juli - April

Lök

Lök, eller matlök, tillhör familjen lökväxter tillsammans med purjolök och gräslök.
Gul lök är den vanligaste sorten i Sverige, både i odlingsvolym och i användningsområde.

Löken skördas när blasten börjat vissna ner och efter skörd läggs löken in för torkning. Med rätt förvaring håller torkad lök i många månader.

 

 

 

 

 

 

gul lök
BLI ODLARE

Upptäck alla fördelar med att jobba ihop

I SydGrönts organisation arbetar vi tillsammans med odlingsplanering och produktutveckling, försäljning och marknadsföring. Tillsammans bygger vi vår gemensamma portfölj och erbjuder ett totalsortiment av svenska produkter till grossister och dagligvaruhandeln.

Vi är också en EU-godkänd producentorganisation, vilket ger investeringsmöjligheter för våra medlemmar.