;

Skogslidens Bär

IP-nummer: 12-70087

Utanför skånska Tollarp ligger Skogslidens Bär. Rickard Hansson värnar om familjeföretaget som gått genom fler än tio generationer. Detta tillsammans med sina två yngre bröder som också jobbar med odlingen. För honom blev det självklart att följa familjetraditionen när det var var dags att bestämma vilken väg han skulle gå.

 

”Det bästa med att vara odlare är och har alltid varit friheten samt chansen att utvecklas och att utveckla.​ Att dessutom kunna leverera goda och kvalitativa produkter är tacksamt. En anledning till detta är det fördelaktiga klimatet i sverige, då det är skillnad på natt och dag.”

 

Skogslidens Bär
Ilnestorpsvägen 344
298 91 TOLLARP

Rickard på Skogslidens bär framför en av sina byggnader på gården

Hos Skogslidens Bär odlas

Jordgubbar som odlas i Sverige

Jordgubbar

Maj - Oktober

Jordgubbar

Jordgubbar hör till våra mest älskade bär. 

Jordgubben är en hybrid inom smultronsläktet och odlades ursprungligen fram i Frankrike runt 1740-talet.

 

Bästa förutsättningarna för att få jordgubbsplantan att trivas är vid en skyddad plats med mycket sol, värme och kontrollerad bevattning. Jordgubbsplantorna sätt tidigt på våren eller sent på sommaren för att ge bär året efter. Enkelt brukar man beskriva mognaden genom färgen, ju mognare de blir, desto rödare blir bäret. 

Våra vanligaste sorterna är Sonata, Rumba och Malwina.

En hel låda med svenska jordgubbar
BLI ODLARE

Upptäck alla fördelar med att jobba ihop

I SydGrönts organisation arbetar vi tillsammans med odlingsplanering och produktutveckling, försäljning och marknadsföring. Tillsammans bygger vi vår gemensamma portfölj och erbjuder ett totalsortiment av svenska produkter till grossister och dagligvaruhandeln.

Vi är också en EU-godkänd producentorganisation, vilket ger investeringsmöjligheter för våra medlemmar.