;

Djuramåsa Lantbruks AB

IP-nummer: 12-60970

I Viken hittar vi odlingsföretaget Djuramåsa Lantbruk AB. Ute på de öppna fälten odlas bland den första potatisen på året och lite senare på säsongen skördas Kålrot. 

 

Färskpotatis, kallas även Primörpotatis eller sommarpotatis. Ursprungligen kommer potatisen från norra Sydamerika och har odlats där i flera tusentals år. Potatisens entré i Sverige skedde under 1730 med Jonas Alströmer som tog med potatis från Frankrike för att odla på sin gård utanför Alingsås.

 

 

Djuramåsa Lantbruks AB
Djurmåsavägen
26365 Viken

Hos Djuramåsa Lantbruks AB odlas

Svenskodlad kålrot odlad av Sydgrönt

Kålrot

Juli - April

Kålrot

Kålrot har rund form i varierande storlek. Skalet är grönt eller grönviolett på översidan och fruktköttet är fast och gulorange. Mindre och tidigt skördade kålrötter har en mild kålsmak och stora har en mer aromatisk smak. Kålrot behöver inte tillagas utan kan rivas och serveras som råkost. Kålrot ingår i en klassisk rotmos, och kan också vara en fin smaksättare i grytor eller brynt mjuk till kött och korv.

 

 

Klicka här och du kan ta del av ett mumsigt recept på rotfruksgratäng!

Svenskodlad kålrot odlad av Sydgrönt
BLI ODLARE

Upptäck alla fördelar med att jobba ihop

I SydGrönts organisation arbetar vi tillsammans med odlingsplanering och produktutveckling, försäljning och marknadsföring. Tillsammans bygger vi vår gemensamma portfölj och erbjuder ett totalsortiment av svenska produkter till grossister och dagligvaruhandeln.

Vi är också en EU-godkänd producentorganisation, vilket ger investeringsmöjligheter för våra medlemmar.