;

Bjerbygården

IP-nummer: 13-10900

Det här är Henrik Jönsson som driver Bjerbygården utanför Halmstad.

Redan som liten ägnade Henrik tid ute på gården och hjälpte sina föräldrar med gårdens alla sysslor. Det slog honom då att han tyckte det var ganska kul att jobba i lantbruket.

I 7 generationer har Bjerbygården odlat spannmål och det startade med 7 hektar. Idag driver Henrik företaget på 250 hektar odlingsmark.

Henrik har arbetat aktivt i företaget i 20 år och för cirka 3 år sedan gjordes ett generationsskifte.

Strax efter generationsskiftet bestämde sig Henrik för att odla vitkål. Att odla vitkål ligger i tiden tycker Henrik och han tror det är en framtidsgröda som vi kommer äta mycket och mer av.

Bjerbygården
Brolyckevägen 12
302 65 HALMSTAD

Bjerbygården

Hos Bjerbygården odlas

Vitkål odlas av Sydgrönt

Vitkål

Maj - April

Vitkål

Vitkål har varit en populär bas i svensk husmanskost ända sedan 1100-talet när den spred sig upp från södra Europa.

Formen är ett runt huvud som har tätt åtsittande blad. Vitkål är likt all kål väldigt nyttig med alla dess vitaminer och mineraler, främst C-vitamin, betakrotin (A-vitamin), kalcium och järn. Vitkål är redo att skördas när huvudet har blivit fast och knutit sig helt. Vitkål skördas för hand.

 

 

 

 

 

 

 

Vitkål
BLI ODLARE

Upptäck alla fördelar med att jobba ihop

I SydGrönts organisation arbetar vi tillsammans med odlingsplanering och produktutveckling, försäljning och marknadsföring. Tillsammans bygger vi vår gemensamma portfölj och erbjuder ett totalsortiment av svenska produkter till grossister och dagligvaruhandeln.

Vi är också en EU-godkänd producentorganisation, vilket ger investeringsmöjligheter för våra medlemmar.