;

Småblad ruccola

Säsong Maj - Oktober

Ruccula eller "Senapskål" är en småbladig ätbar växt. Bladen på växten kallas Ruccula. Den odlas på friland av våra odlare. Bladen har en grön till mörkgrön färg. De är långsmal, ganska tunna och djupt flikiga till utseendet. Bladen har en kryddig, pepprig och tydlig smak.

 

Ruccula kan med fördel användas i sallader, till pasta och kött och är jättegott på pizzan.

 

 

 

Ruccula

Odlas hos

Went Leaf AB

Svensk Odling

Sverige har en lång odlingstradition och SydGrönt har medvetet satsat på ett jordbruk där vi tänker på miljö och hållbarhet. Vi har ett bra klimat för odling och god tillgång till vatten. Sverige är ett långsträckt land och Skåne har en nästan 100 dagar längre växtperiod än i Norr. Och det är här, i södra Sverige som du hittar våra medlemsodlare. 
Svenskars konsumtion av frukt och grönsaker har dubblerats sedan år 2000. Vi på SydGrönt och våra medlemsodlare jobbar hårt för att öka andelen svenska grönsaker och frukt, och inte minst att förlänga den svenska säsongen.

 

Märkningar

SydGrönt arbetar med oberoende märkningar för att konsumenten ska få vägledning i köpsituationen.
Våra odlare är tredjepartscertifierade enligt IP-sigill Frukt och Grönt.
Det innefattar bland annat egenkontroll, produktsäkerhet, vattenförbrukning och kontroll av växtföljd i odlingen. IP-Sigillcertifieringen berättigar att märka produkterna med "Svensk Sigill" och "Från Sverige".
13% av all vår odling är dessutom ekologisk och KRAV-märkt.