;

Småblad Batavia Grön Ekologisk

Säsong Maj - Oktober

Batavia är en finkrusig sallad med krispiga små blad. I prydliga rader odlas sallaten ute på de öppna fälten. Den har en god sprödhet som påminner om isbergsallat, lika mild och fin i smaken. 

 

Förvara din Bataviasallat i kylskåpet, ca 1-8 grader, med fördel i en plastpåse för att undvika uttorkning. 

 

 

 

 

 

 

 

Batavia sallat

Hantering av

Batavia

Babyleaf som säljs tvättad är märkt med detta och har också datummärkning eftersom den betraktas som ett processat livsmedel. Efter tvätt i dricksvatten torkas bladen i speciella maskiner som ger en torr och hållbar produkt. Återigen är det viktigt med låg temperatur och att temperaturen inte växlar. Vid varierande förvaringstemperatur bildas lätt kondens i förpackningen vilket avsevärt förkortar hållbarheten. Hantera alltså produkten så att kylkedjan är obruten.

 

Svensk Odling

Sverige har en lång odlingstradition och SydGrönt har medvetet satsat på ett jordbruk där vi tänker på miljö och hållbarhet. Vi har ett bra klimat för odling och god tillgång till vatten. Sverige är ett långsträckt land och Skåne har en nästan 100 dagar längre växtperiod än i Norr. Och det är här, i södra Sverige som du hittar våra medlemsodlare. 
Svenskars konsumtion av frukt och grönsaker har dubblerats sedan år 2000. Vi på SydGrönt och våra medlemsodlare jobbar hårt för att öka andelen svenska grönsaker och frukt, och inte minst att förlänga den svenska säsongen.

 

Märkningar

SydGrönt arbetar med oberoende märkningar för att konsumenten ska få vägledning i köpsituationen.
Våra odlare är tredjepartscertifierade enligt IP-sigill Frukt och Grönt.
Det innefattar bland annat egenkontroll, produktsäkerhet, vattenförbrukning och kontroll av växtföljd i odlingen. IP-Sigillcertifieringen berättigar att märka produkterna med "Svensk Sigill" och "Från Sverige".
13% av all vår odling är dessutom ekologisk och KRAV-märkt.