;

Medelhavskål

Brassica tournefortii
Säsong Juni - December

Medelhavskålen liknar vitkål men har ett mer ovalt och något tillplattat kålhuvud. Bladen är mjällare och sträcker sig hela vägen in till centrum, till skillnad från vitkål som har en kompakt kärna. Förvara din medelhavskål svalt så håller den sig fräsch länge.

 

Den kan ätas rå i sallader eller användas i soppor, grytor eller varför inte en god wok med olivolja och vitlök. Med sin näringsrikedom och mångsidighet är den ett utmärkt tillskott i en balanserad kost.

Krispig och god medelhavskål

Odlas hos

P.O. Santesson

Svensk Odling

Sverige har en lång odlingstradition och SydGrönt har medvetet satsat på ett jordbruk där vi tänker på miljö och hållbarhet. Vi har ett bra klimat för odling och god tillgång till vatten. Sverige är ett långsträckt land och Skåne har en nästan 100 dagar längre växtperiod än i Norr. Och det är här, i södra Sverige som du hittar våra medlemsodlare. 
Svenskars konsumtion av frukt och grönsaker har dubblerats sedan år 2000. Vi på SydGrönt och våra medlemsodlare jobbar hårt för att öka andelen svenska grönsaker och frukt, och inte minst att förlänga den svenska säsongen.

 

Märkningar

SydGrönt arbetar med oberoende märkningar för att konsumenten ska få vägledning i köpsituationen.
Våra odlare är tredjepartscertifierade enligt IP-sigill Frukt och Grönt.
Det innefattar bland annat egenkontroll, produktsäkerhet, vattenförbrukning och kontroll av växtföljd i odlingen. IP-Sigillcertifieringen berättigar att märka produkterna med "Svensk Sigill" och "Från Sverige".
13% av all vår odling är dessutom ekologisk och KRAV-märkt.