;

Lollo rosso

Säsong Juni - Oktober

Lollo Rosso är en vacker salladssort som har täta och runda huvuden, där bladen är kraftigt fransigt, buckliga. Bladen är vackert, mörkt vinröda med en grön nedtoning mot grönt längst ner i botten.

 

Lollo Rosso har en nötig och mild smak med en något bitter ton. Du kan förhöja vilken sallad som helst med Lollo Rosso som bidrar med god smak och vackar färg. 

 

Lollo Rosso

Odlas hos

Kullagrönt AB
P.O. Santesson

Svensk Odling

Sverige har en lång odlingstradition och SydGrönt har medvetet satsat på ett jordbruk där vi tänker på miljö och hållbarhet. Vi har ett bra klimat för odling och god tillgång till vatten. Sverige är ett långsträckt land och Skåne har en nästan 100 dagar längre växtperiod än i Norr. Och det är här, i södra Sverige som du hittar våra medlemsodlare. 
Svenskars konsumtion av frukt och grönsaker har dubblerats sedan år 2000. Vi på SydGrönt och våra medlemsodlare jobbar hårt för att öka andelen svenska grönsaker och frukt, och inte minst att förlänga den svenska säsongen.

 

Märkningar

SydGrönt arbetar med oberoende märkningar för att konsumenten ska få vägledning i köpsituationen.
Våra odlare är tredjepartscertifierade enligt IP-sigill Frukt och Grönt.
Det innefattar bland annat egenkontroll, produktsäkerhet, vattenförbrukning och kontroll av växtföljd i odlingen. IP-Sigillcertifieringen berättigar att märka produkterna med "Svensk Sigill" och "Från Sverige".
13% av all vår odling är dessutom ekologisk och KRAV-märkt.