;

Knipplök

Säsong Juni - September

Knipplök är säsongens färska lök som skördas för hand med den fina gröna blasten kvar på löken och säljs i knippe. Knipplök är mildare än torkad lök och har även lite krispigare och sötare smak. Knipplök finns både i gul lök och röd lök.

Knipplök

Tips och råd

När du köper knipplök är en färsk och har blasten kvar. Förvara den med blasten på i kylskåpet. 

Löken kokas eller steks lätt som men primör. Blasten som har en fin och mild smak kan du använda strimplad i sallader eller på din smörgås.

 

Nyskördad knipplök delad på mitten

Odlas hos

Svensk Odling

Sverige har en lång odlingstradition och SydGrönt har medvetet satsat på ett jordbruk där vi tänker på miljö och hållbarhet. Vi har ett bra klimat för odling och god tillgång till vatten. Sverige är ett långsträckt land och Skåne har en nästan 100 dagar längre växtperiod än i Norr. Och det är här, i södra Sverige som du hittar våra medlemsodlare. 
Svenskars konsumtion av frukt och grönsaker har dubblerats sedan år 2000. Vi på SydGrönt och våra medlemsodlare jobbar hårt för att öka andelen svenska grönsaker och frukt, och inte minst att förlänga den svenska säsongen.

 

Märkningar

SydGrönt arbetar med oberoende märkningar för att konsumenten ska få vägledning i köpsituationen.
Våra odlare är tredjepartscertifierade enligt IP-sigill Frukt och Grönt.
Det innefattar bland annat egenkontroll, produktsäkerhet, vattenförbrukning och kontroll av växtföljd i odlingen. IP-Sigillcertifieringen berättigar att märka produkterna med "Svensk Sigill" och "Från Sverige".
13% av all vår odling är dessutom ekologisk och KRAV-märkt.