;

Knippemorötter

Säsong Juni - September

Knippemorötter är säsongens första morötter som skördas för hand med den fina gröna blasten kvar på moroten. De sorteras och knippsas ihop i lagom stora buntar. 

 

Knippemorötterna är spröda, krispiga och söta. Perfekt att lägga på grillen eller vända i stekpannan med smör eller olja. 

 

 

 

 

 

 

 

 

morotsfält

Tips och skötsel

För att morötterna ska ha bästa hållbarhet så förvaras dem bäst svalt, tex i kylskåpet. Tag av blasten från morötterna då dem lätt kan bli mjuka när den är på. 

 

Med sin goda smak och sötma passar morötter bra till soppor, i grytor, dem kan wokas, ugnstekas och ångkokas lätt. Eller varför inte äta dem som dem är.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyskördade primörmorötter knippsas ihop till en knippe

Odlas hos

Svensk Odling

Sverige har en lång odlingstradition och SydGrönt har medvetet satsat på ett jordbruk där vi tänker på miljö och hållbarhet. Vi har ett bra klimat för odling och god tillgång till vatten. Sverige är ett långsträckt land och Skåne har en nästan 100 dagar längre växtperiod än i Norr. Och det är här, i södra Sverige som du hittar våra medlemsodlare. 
Svenskars konsumtion av frukt och grönsaker har dubblerats sedan år 2000. Vi på SydGrönt och våra medlemsodlare jobbar hårt för att öka andelen svenska grönsaker och frukt, och inte minst att förlänga den svenska säsongen.

 

Märkningar

SydGrönt arbetar med oberoende märkningar för att konsumenten ska få vägledning i köpsituationen.
Våra odlare är tredjepartscertifierade enligt IP-sigill Frukt och Grönt.
Det innefattar bland annat egenkontroll, produktsäkerhet, vattenförbrukning och kontroll av växtföljd i odlingen. IP-Sigillcertifieringen berättigar att märka produkterna med "Svensk Sigill" och "Från Sverige".
13% av all vår odling är dessutom ekologisk och KRAV-märkt.