;

Förkokta Grönsaker

Säsong Januari - December

Våra förkokta Rödbetor är Svenskodlade rödbetor som vi kokar i vår egen fabrik i Bjuv i Skåne.
Rödbetorna vakuumpackas och kokas helt utan tillsatser. Rödbetorna är färdiga att ätas direkt eller kan upphettas tex för att ugnsbakas eller kokas.

 

Delade förkokta rödbetor med härligt mörkröd/lila färg

Tips och råd

Det finns många användningsområden med dem förkokta rödbetorna. Det blir ett gott och snabbt tillbehör till din grillade middag om du delar dem och låter dem ligga en stund på grillen för att sedan servera med lite smulad fetaost. Vår egna favorit är att göra rödbetshummus på betorna. Enkelt, snabbt och jättegott. Bre det på smörgåsen eller ha det som tillbehör till din middag. 

 

Rödbetshummus

1 paket kokta kikärter
2 vitlöksklyftor
1 paket kokta rödbetor
3 msk olivolja
1 msk tahini (sesampasta)
1 citron
Salt och peppar.

Mixa kikärtor, vitlök, rödbetor, olivolja och tahini till en jämn röra. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft.

 

 

Klicka här för att se recept på en god rödbetsdipp!

Smörgåsar bredda med härligt röd rödbetshummus

Odlas hos

Svensk Odling

Sverige har en lång odlingstradition och SydGrönt har medvetet satsat på ett jordbruk där vi tänker på miljö och hållbarhet. Vi har ett bra klimat för odling och god tillgång till vatten. Sverige är ett långsträckt land och Skåne har en nästan 100 dagar längre växtperiod än i Norr. Och det är här, i södra Sverige som du hittar våra medlemsodlare. 
Svenskars konsumtion av frukt och grönsaker har dubblerats sedan år 2000. Vi på SydGrönt och våra medlemsodlare jobbar hårt för att öka andelen svenska grönsaker och frukt, och inte minst att förlänga den svenska säsongen.

 

Märkningar

SydGrönt arbetar med oberoende märkningar för att konsumenten ska få vägledning i köpsituationen.
Våra odlare är tredjepartscertifierade enligt IP-sigill Frukt och Grönt.
Det innefattar bland annat egenkontroll, produktsäkerhet, vattenförbrukning och kontroll av växtföljd i odlingen. IP-Sigillcertifieringen berättigar att märka produkterna med "Svensk Sigill" och "Från Sverige".
13% av all vår odling är dessutom ekologisk och KRAV-märkt.