;

Widegrens Gård AB

IP-nummer: .

Widegrens Gård AB drivs av bröderna Jakob och Olof, och det har odlats på gården sedan 1987. Bröderna och företaget är specialiserade på ekologisk odling av morötter, palsternacka och lök.

Med egna kyllager och packeri tvättar, sorterar och förpackar de sina egna produkter från odling till färdigpackad vara.

Widegrens Gård AB
Atlingbo Lilla Björke 703
62240 Romakloster

Hos Widegrens Gård AB odlas

Lök Ekologisk odlad av Sydgrönt

Lök Ekologisk

Juli - April

Ekologisk Palsternacka

Palsternacka Ekologisk

Augusti - Juli

Morot Ekologisk

Moroten var från början klarröd eller helt gul och användes som köksväxt, medicinalväxt och för färgning. Den orangefärgade moroten lär ha uppkommit i Holland på 1700-talet. 
Morotens rödorangea färg kommer från ämnet karoten. Karoten omvandlas till A-vitamin i vår kropp. 
Idag finns maskiner som skördar morötterna genom att dra upp dom ur jorden i blasten som sedan klipps av från moroten. Våra ekologiska morötter tvättas i rent vatten innan packning.

 

 

 

 

 

 

 

 

Morot nyskördad

Palsternacka Ekologisk

Palsternacka är besläktad med moroten och var faktiskt en populär gröda i europa redan innan potatis och morötter tog över som våra basprodukter. Palsternacka är en rotsak som har en aromatisk, lite söt smak. Palsternackan har många användningsområde och passar utmärkt som smaksättare i mos och gratänger.

 

 

 

 

 

 

 

Palsternacka skördas med hjälp av en maskin bakom traktorn, där de dras upp och rensas. Blasten går tillbaka till jorden och blir ny näring

Lök Ekologisk

Lök, eller matlök, tillhör familjen lökväxter tillsammans med purjolök och gräslök.
Gul lök är den vanligaste sorten i Sverige, både i odlingsvolym och i användningsområde.

Löken skördas när blasten börjat vissna ner och efter skörd läggs löken in för torkning. Med rätt förvaring håller torkad lök i många månader.

Lök Ekologisk
BLI ODLARE

Upptäck alla fördelar med att jobba ihop

I SydGrönts organisation arbetar vi tillsammans med odlingsplanering och produktutveckling, försäljning och marknadsföring. Tillsammans bygger vi vår gemensamma portfölj och erbjuder ett totalsortiment av svenska produkter till grossister och dagligvaruhandeln.

Vi är också en EU-godkänd producentorganisation, vilket ger investeringsmöjligheter för våra medlemmar.