;

Nu kan du panta SydGrönts plastförpackningar

 

 

Som en del i omställningarna med att minska klimatavtrycket är SydGrönt nu den första grönsaksproducenten i Sverige som tillsammans med Bower gjort plastförpackningar pantbara. Du skannar enkelt streckkoden på förpackningen och får pantvärdet – poäng eller pengar – direkt i mobilen när du tar med dig dina förpackningar till återvinningsstationen.

 

1. Skanna och sortera dina förpackningar hemma.

Du skannar enkelt streckkoden på förpackningen och får pantvärdet – poäng eller pengar – direkt i mobilen när du tar med dig dina förpackningar till återvinningsstationen.

 

2. Gå till din närmaste återvinningsstation.

Hitta närmaste återvinningsstation i Bower-appen – eller registrera din egen! Du kan panta överallt där det är tillåtet att återvinna – dvs. även vid kvarterets eget miljörum, villans flerfackskärl eller, som i vissa kommuner, med dina egna optibags.

 

3.) Bekräfta att du är där och bli belönad.

Väl vid återvinningsstationen blir du ombedd att bekräfta att du är där och att du har tagit med dina förpackningar. När du har gjort det och kastat dina förpackningar i rätt behållare får du pantvärdet för allt du har skannat hemma.

 

Ladda ner appen och läs mer här!