Hos SydGrönt är hållbarhetsarbetet en naturlig och integrerad del av verksamheten. När vi nu släpper vår hållbarhetsrapport för 2024 kan vi visa på tydligt minskade utsläpp.
I hållbarhetsrapporten beskrivs SydGrönts arbete med att stärka svensk primärproduktion och därigenom minska beroendet av importerade livsmedel. Idag importeras cirka 50 procent av all mat som konsumeras i Sverige. SydGrönt och dess medlemmar ser stora möjligheter att öka andelen svenskproducerade livsmedel genom att satsa på innovativa odlingsmetoder och mer klimatsmarta lösningar inom transport och distribution.
"För oss på SydGrönt är hållbarhet en grundsten i allt vi gör, och är ett arbete vi är stolta över. Vi vill därför beskriva vår verksamhet och på vilket sätt vi tar ansvar," avslutar Anette Ekstrand.
Tillsammans med medlemmar och samarbetspartners fortsätter producentorganisationen att investera i hållbar innovation och miljöanpassade lösningar för att ytterligare minska klimatavtrycket och bidra till en mer hållbar livsmedelskedja.