;

Broccoli ekologisk

Broccoli är en av våra nyttigaste grönsakeroch en av våra mest populära kålväxter. Förutom en mängd vitaminer och mineraler, innehåller broccoli en antioxidant som heter sulforafan. Forskning har kommit fram till att sulforafan stärker kroppens förmåga att förhindra
att cancerceller delar sig och på så vis hämmas tillväxten av tumören. Både blomman och stjälken på broccolin går att äta.

Svensk broccoli

I butik

Broccoli

Det är väldigt viktigt att hålla temperaturen i handelskedjan och i butik för att kvaliteten på broccolin ska bevaras. Exempelvis håller broccoli som lagras i optimal temperatur, omkring 0o C i 3-4 v veckor, medan broccoli som får ligga i +10 C bara håller i fem dagar.

 

Låg temperatur är ytterst viktigt när det gäller broccoli. Så kallt som möjligt, så länge som möjligt fram till att någon stoppar den i munnen gör att hållbarheten ökar och kvaliteten behålls. Optimal temperatur är omkring 0°C till +4°C. Ju kallare desto bättre ner till 0°C alltså.