;

Frisésallat

Cichorium endivia
Säsong Maj - Augusti

Frisésallat är en vacker och krusbladig sallat med en kryddig och lätt bitter smak. Den ger fin karaktär i salladsblandningar med mildare blad, och passar otroligt bra i sallader som toppas med frukt eller en fruktig dressing.

 

Den växer i yviga, lösa huvuden och skördas för hand med kniv direkt på fältet. Frisésallaten har både grövre ytterblad och ljusare, mjukare inre blad som ofta är mer milda i smaken.

 

 

Förvaring och hållbarhet

Frisésallat bör förvaras svalt, och gärna i sin förpackning för bästa hållbarhet, då behåller den sin fräschör och krispighet.

 

Sallaten passar utmärkt i olika sallader eller på goda smörgåsar.

 

 

Odlas hos

Kullagrönt AB
P.O. Santesson
Viridum

Svensk Odling

Sverige har en lång odlingstradition och SydGrönt har medvetet satsat på ett jordbruk där vi tänker på miljö och hållbarhet. Vi har ett bra klimat för odling och god tillgång till vatten. Sverige är ett långsträckt land och Skåne har en nästan 100 dagar längre växtperiod än i Norr. Och det är här, i södra Sverige som du hittar våra medlemsodlare. 
Svenskars konsumtion av frukt och grönsaker har dubblerats sedan år 2000. Vi på SydGrönt och våra medlemsodlare jobbar hårt för att öka andelen svenska grönsaker och frukt, och inte minst att förlänga den svenska säsongen.

 

Märkningar

SydGrönt arbetar med oberoende märkningar för att konsumenten ska få vägledning i köpsituationen.
Våra odlare är tredjepartscertifierade enligt IP-sigill Frukt och Grönt.
Det innefattar bland annat egenkontroll, produktsäkerhet, vattenförbrukning och kontroll av växtföljd i odlingen. IP-Sigillcertifieringen berättigar att märka produkterna med "Svensk Sigill" och "Från Sverige".
13% av all vår odling är dessutom ekologisk och KRAV-märkt.