Röd romansallat

Säsong Juni - Oktober

Den röda romansallaten har samma smak som den gröna och ger en fin färgklick till din måltid. Den vi på SydGrönt odlar är en ny sort där de vackra bladen har sin färg ända in på hjörtbladen. Dess utseende består av avlånga, vackra och smakfulla blad. I Sverige börjar vi vanligt vis plantera romansallaten så fort tjälen släppt och fortsätter sedan plantera varje vecka med omgångar för att kunna skörda från juni till oktober. 

 

 

rödromansallat

Vackra blad på tallriken

Den röda romansallaten är en sallad som mycket väl kan användas rå eller ihop med andra sorter och det går även att förvällas eller hettas upp snabbt på stekjärnet. 

I kylskåpet ska den röda romansallaten förvaras vid en temperatur mellan 1-3°C gärna i en plastpåse med några droppar vatten. 

 

Klicka här om du vill ha tips på hur man grillar salladen!

grillad sallad

Odlas hos

Anders Ebbesson

Svensk Odling

Sverige har en lång odlingstradition och SydGrönt har medvetet satsat på ett jordbruk där vi tänker på miljö och hållbarhet. Vi har ett bra klimat för odling och god tillgång till vatten. Sverige är ett långsträckt land och Skåne har en nästan 100 dagar längre växtperiod än i Norr. Och det är här, i södra Sverige som du hittar våra medlemsodlare. 
Svenskars konsumtion av frukt och grönsaker har dubblerats sedan år 2000. Vi på SydGrönt och våra medlemsodlare jobbar hårt för att öka andelen svenska grönsaker och frukt, och inte minst att förlänga den svenska säsongen.

 

Märkningar

SydGrönt arbetar med oberoende märkningar för att konsumenten ska få vägledning i köpsituationen.
Våra odlare är tredjepartscertifierade enligt IP-sigill Frukt och Grönt.
Det innefattar bland annat egenkontroll, produktsäkerhet, vattenförbrukning och kontroll av växtföljd i odlingen. IP-Sigillcertifieringen berättigar att märka produkterna med "Svensk Sigill" och "Från Sverige".
13% av all vår odling är dessutom ekologisk och KRAV-märkt.