Morot Chantenay

Säsong Juli - December

Chantenay moroten är en naturligt liten konformad morot. Med sitt orangea kött och söta smak är detta en nya favorit för både stora och små. Det perfekta tillugget och en idialisk morot att använda i matlagning med tanke på sin goda smak och optomala storlek. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chantenay morot

Söt även på insidan

Tips på ett supergott tillbehör; Lägg den lilla moroten i stekpannan tillsammans med en klick smör. Låt den stekas på svag värme tilsammans med en nypa salt. När moroten blivit lagom mjuk med samtidigt har kvar sin textur är den färdig. Smalsätt med lite vitlök, chiliflakes och persilja. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odlas hos

Svensk Odling

Sverige har en lång odlingstradition och SydGrönt har medvetet satsat på ett jordbruk där vi tänker på miljö och hållbarhet. Vi har ett bra klimat för odling och god tillgång till vatten. Sverige är ett långsträckt land och Skåne har en nästan 100 dagar längre växtperiod än i Norr. Och det är här, i södra Sverige som du hittar våra medlemsodlare. 
Svenskars konsumtion av frukt och grönsaker har dubblerats sedan år 2000. Vi på SydGrönt och våra medlemsodlare jobbar hårt för att öka andelen svenska grönsaker och frukt, och inte minst att förlänga den svenska säsongen.

 

Märkningar

SydGrönt arbetar med oberoende märkningar för att konsumenten ska få vägledning i köpsituationen.
Våra odlare är tredjepartscertifierade enligt IP-sigill Frukt och Grönt.
Det innefattar bland annat egenkontroll, produktsäkerhet, vattenförbrukning och kontroll av växtföljd i odlingen. IP-Sigillcertifieringen berättigar att märka produkterna med "Svensk Sigill" och "Från Sverige".
13% av all vår odling är dessutom ekologisk och KRAV-märkt.