Broccoli Ekologisk

Brassica oleracea Italica
Säsong Juni - Oktober

Broccoli härstammar från den vilda kål som växer i medelhavsområdet och är känd i Sverige sedan 1950-talet.

Broccoli har en mycket mild kålsmak och är en av våra populäraste kålprodukter.
Varje planta omges av skyddande kålblad och innanför dessa växer broccolin fram i gröna blomställningar som man skördar för hand, oftast när det kommit upp i en vikt på ca 250g. Förutom de gröna “blomknopparna” har även stjälken en fin smak och passar bra till exempel för wok. 

Broccoli Ekologisk

Odlas hos

Svensk Odling

Sverige har en lång odlingstradition och SydGrönt har medvetet satsat på ett jordbruk där vi tänker på miljö och hållbarhet. Vi har ett bra klimat för odling och god tillgång till vatten. Sverige är ett långsträckt land och Skåne har en nästan 100 dagar längre växtperiod än i Norr. Och det är här, i södra Sverige som du hittar våra medlemsodlare. 
Svenskars konsumtion av frukt och grönsaker har dubblerats sedan år 2000. Vi på SydGrönt och våra medlemsodlare jobbar hårt för att öka andelen svenska grönsaker och frukt, och inte minst att förlänga den svenska säsongen.

 

Märkningar

SydGrönt arbetar med oberoende märkningar för att konsumenten ska få vägledning i köpsituationen.
Våra odlare är tredjepartscertifierade enligt IP-sigill Frukt och Grönt.
Det innefattar bland annat egenkontroll, produktsäkerhet, vattenförbrukning och kontroll av växtföljd i odlingen. IP-Sigillcertifieringen berättigar att märka produkterna med "Svensk Sigill" och "Från Sverige".
13% av all vår odling är dessutom ekologisk och KRAV-märkt.