Mariannes Farm AB

IP-nummer: 12-10698

Mariannes Farm ligger i Strövelstorp och drivs av Marianne Härning-Nilsson. Hon har specialiserat sig på främst odling av ekologiska morötter som packas direkt på gården.

“Jag blev först sjukgymnast och sedan lantmästare. Som ung kvinna var det lätt att marknadsföra sig då det var få kvinnliga företagsledare på 1980-talet.

Marianne är tredje generationen lantbrukare på gården efter att hennes farfar Oscar startade specialodlingar 1927, Marianne tog som lantmästare över familjeföretaget på 80-talet, ett val som hon aldrig ångrat.

Mariannes Farm AB
Dalsgårdsvägen 50
262 70 STRÖVELSTORP

Marianne Härning Nilsson

Hos Mariannes Farm AB odlas

betor

Betor

Juli - Juni

Grönkål eko

Grönkål Ekologisk

Juli - December

Jordärtskocka

Jordärtskocka

Augusti - Maj

knippmorot

Knippemorötter

Juni - September

Knipplök Ekologisk

Juni - September

Minimorötter

Minimorot

Juli - November

morot

Morot

Juli - Mars

Palsternacka

Palsternacka

Juli - Juni

Ekologisk Färskpotatis

Potatis färsk Ekologisk

Juni - September

Rödbetor Ekologisk

Rödbetor Ekologisk

Augusti - April

Spetskål

Spetskål

Juni - December

På besök hos Mariannes Farm

På skånska bördiga marker finns Marianne Härning-Nilsson farm. Där odlas allt ifrån morötter till grönkål, potatis och kålrötter. Marianne Häring-Nilsson skulle inte gå i sina föräldrars fotspår och hon skulle inte jobba på familjens morotsodling i Strövelstorp, istället skulle hon bli sjukgymnast. Men ödet ville annorlunda och idag är Marianne Härning-Nilsson en av Sveriges största morotsproducenter.

 

— Pappa kallade hem mig och sa att jag skulle ta över och så då bar det hem till Strövelstorp igen. Då började jag utbilda mig till lantmästare på Alnarp och insåg att det här är ju faktiskt väldigt roligt!

Läs hela artikeln här.

 

BLI ODLARE

Upptäck alla fördelar med att jobba ihop

I SydGrönts organisation arbetar vi tillsammans med odlingsplanering och produktutveckling, försäljning och marknadsföring. Tillsammans bygger vi vår gemensamma portfölj och erbjuder ett totalsortiment av svenska produkter till grossister och dagligvaruhandeln.

Vi är också en EU-godkänd producentorganisation, vilket ger investeringsmöjligheter för våra medlemmar.