;

Ingelsträde Gård

IP-nummer: .

Hos Ingelsträde Gård odlas bland annat vitkål ute på de öppna fälten. Man odlar vitkål i omgångar för att kunna skörda och leverera under en längre tid på året. Vitkål är redo att skördas när huvudet har blivit fast och knutit sig helt. Skördearbetet görs för hand då man skär av kålhuvudet vid roten och skalar av de yttre skyddande bladen. 

Tillsammans med odlarna har SydGrönt investerat i kylar och lagringmetoder. Vilket gör att SydGrönt och våra odlare kan förlänga säsongen på den svenska vitkålen genom att kyllagra den. På så vis kan vi erbjuda svens vitkål till våra kunder under i stort sätt hela året. 

Ingelsträde Gård
Ingelsträde byaväg 8
263 91 HÖGANÄS

Vitkålsodlare Ingelsträde Gård

Hos Ingelsträde Gård odlas

Vitkål odlas av Sydgrönt

Vitkål

Maj - April

Noggrann odlingsplanering

Ett viktigt led i att SydGrönts hållbarhetstänk är vår noggranna odlingsplanering. 
Genom att arbeta med planerade volymer kan vi säkerställa att vi har tillräckliga volymer till våra kunder, kan arbeta med nylanseringar och innovationer men också se till att reducera matsvinn. När skörden väl har påbörjats kan vi, med hjälp av odlarnas dagliga skörderapporter, på bästa sätt se till att möta efterfrågan på marknaden. 

Genom odlingsplanering i komplement med olika lagringstekniker,  kan vi också arbeta med att förlänga den svenska säsongen så att konsumenten ska kunna njuta av svensk frukt och grönsaker en längre tid på året.

BLI ODLARE

Upptäck alla fördelar med att jobba ihop

I SydGrönts organisation arbetar vi tillsammans med odlingsplanering och produktutveckling, försäljning och marknadsföring. Tillsammans bygger vi vår gemensamma portfölj och erbjuder ett totalsortiment av svenska produkter till grossister och dagligvaruhandeln.

Vi är också en EU-godkänd producentorganisation, vilket ger investeringsmöjligheter för våra medlemmar.