Alfred Pedersen & Son

IP-nummer: 12-12143

Alfred Pedersen & Son är Sveriges största tomatodlare. Odlingen är 160 000 kvm stor, vilket motsvarar ungefär 28 fotbollsplaner.
Familjen Pedersen har en lång tradition av odling som startade i Odense, Danmark och idag äger  Mads Pedersen familjeföretaget och är fjärde generations trädgårdsmästare. 

Odlingen Dalköpinge ligger utanför Trelleborg. Här på de sydliga breddgraderna är soltimmarna många och sommardagarna långa, vilket är mycket gynnsamt för tomatodling.

Här odlas tomater i alla dess former, smaker och färger, främst kvisttomater men även många små söta specialtomater.

Även under vinterhalvåret odlas det tomat i Dalköpinge. Då kompenseras bristen på solljus med speciellt framtaget LED-ljus. 

Alfred Pedersen & Son
Dalköpinge 2:1
231 91 Trelleborg

Mads Pedersen i växthuset

Hos Alfred Pedersen & Son odlas

mixade tomater

Tomat

April - Mars

Åretrunt produktion av Tomat

I en separat del av odlingen i Dalköpinge, finns 3,5 hektar tomatplantor som planeras sent på året, vecka 38-39. Där odlas vinterårets tomatproduktion med skördestart runt vecka 46.

Vinterproduktionen sker i ett nytt växthus med högt till tak, hög teknologi samt LED-belysning på 1000 watt som kompletterar befintlig belysning för att möjliggöra vinterproduktion.

 

Ungefär 30% av energiförbrukningen sparas genom användning av energivävar. Energivävar hjälper till att att skydda från kalla nätter. 

 

 

 

 

BLI ODLARE

Upptäck alla fördelar med att jobba ihop

I SydGrönts organisation arbetar vi tillsammans med odlingsplanering och produktutveckling, försäljning och marknadsföring. Tillsammans bygger vi vår gemensamma portfölj och erbjuder ett totalsortiment av svenska produkter till grossister och dagligvaruhandeln.

Vi är också en EU-godkänd producentorganisation, vilket ger investeringsmöjligheter för våra medlemmar.